Українцям

Чим корисна редис і чим шкідливий

– Редис багатий рослинною клітковиною, водою, ефірними оліями, вітамінами групи В та РР, мікро- та макроелементами, такими як калій, кальцій, фосфор, магній, залізо. При цьому редиска на 93% складається з води і завдяки цьому має дуже низьку калорійність: близько 20 ккал на 100 г.29 квіт. 2023р.

Чим небезпечна редиска?

При вживанні редис натще він може викликати здуття живота. Редиска не слід вживати при загостренні виразкової хвороби шлунка та дванадцятипалої кишки, а також при панкреатиті та жовчнокам'яній хворобі.

Кому не можна їсти редис?

Овочі протипоказані при гіперфункції щитовидної залози, подагрі, гастриті та виразці у стадії загострення.