Українцям

Як правильно зарізати молочне порося?

Удар має бути сильним та чітким. Молочне порося ріжуть у горло, а дорослу свиню — у серце, для чого тварину швидко укладають на лівий бік, притримують праву передню ноги і вводять нож у ножів у хрящове зрощення у 3-4 ребра. Ніж тримають доти, доки агонія не припиниться.

Перший тиждень за 1 раз згодовують трохи більше 50 мл суміші. З 7 дня її кількість збільшують до 80мл. Помилково вважати, що чим більше порція, тим швидше набере вага порося. У перші 3 тижні молодняк на підсмоктуванні легко перегодувати, спровокувавши діарею.

В основному забій проводиться двічі або тричі на рік на фермах. Спочатку свиню розрубують ударом сокири, ошпарюють окропом та видаляють кишечник. Нині свиней б'ють електричним струмом. Коли вона знепритомніє, її починають різати.