Українцям

Як правильно збивати температуру на градуснику?

Запам'ятайте: не потрібно збивати температуруякщо вона нижче 38,5 градусів. Звичайно, це не стосується випадків, коли у хворого сильний головний біль або схильність до судом. При застуді чи грипі на хворого часто нападає озноб, і його єдине бажання — укутатись у десять ковдр.

Вимірювання проводити в наступній послідовності: – Взяти термометр за верхню частину і опустити його резервуаром вниз; – струсити рукою термометр так, щоб меніск стовпчика термометричної рідини виявився нижчим від цифрової позначки 35,5°С за шкалою; – дістати термометр із футляра; – термометр готовий для вимірювання …

Перед тим як встановити градусникнеобхідно протерти шкіру пахвової западини серветкою або сухим рушником. Це значно знизить ризик охолодження термометра через випаровування поту. Не забудьте струсити термометр, якщо ви використовуєте ртутний варіант, або включити електронний.